Facebook Reklam Yöneticisi nedir?

Facebook Reklam Yöneticisi nedir?

Facebook reklam yöneticisi, reklamlarınızı profesyonel düzeyde oluşturmanıza ve yönetmenize yardımcı olur. Facebook reklam yöneticisi sayesinde kampanyalarınızı, reklam istatistiklerinizi ve raporlarınızı ayrıntılı olarak görüntüleyebilirsiniz.

Reklam Yöneticisi İle Yapabilecekleriniz:

  • Kampanyalar oluşturabilirsiniz.
  • Aynı anda birden fazla reklamı yönetebilirsiniz.
  • Reklamlarınızın performansını ölçebilirsiniz.

1615661162project4.jpg

Facebook Reklam Yöneticisi Nasıl Açılır?

Facebook’ta reklam yöneticisi açmak oldukça basittir. Yapmanız gerekenler ise şunlardır:

  1. Reklam Yöneticisi butonuna basın.
  2. Reklam Yöneticisi butonunda yer alan “Kampanyalar”“Reklam Setleri” ya da “Reklamlar” butonundan size uygun olanı seçin.
  3. Son olarak açmak istediğiniz kampanyanın reklam setinizin yanında olan düğme görünümlü butona tıklayın.

Reklamlarda Hedef Kitle Seçimi Nasıl Yapılır?

Pazarlama faaliyetlerinin en önemli konularından biri de hedef kitledir. Doğru hedef kitleye yönelik yapılan reklam çalışmaları şirketler için oldukça önemli bir konudur. Markalar herkese hitap etmeyebilir ve yanlış hedef kitle seçimi başarısız sonuçlar verebilir. Bu nedenlerden hedef kitle seçimi yaparken şu aşamalara dikkat etmelisiniz:

  • Tüketicilerinizi Segmentlere Ayırın

Henüz yeni bir firmaysanız ve ürününüzü tanıtacaksınız tüketicilerinizi kategorilere ayırmanız gerekebilir.

  • Hedef Kitlenizi Gözlemleyin

Size uygun hedef kitleyi gözlemlemeye başlayarak kullanıcıların markanıza yönelik tavrını, tutumunu ve talebini öğrenmeye çalışabilirsiniz. 

  • Konsept Oluşturun

Tercihlere ve beğenilere göre ürününüz ya da hizmetleriniz hakkında bir konsept oluşturun. Satış sonrasına kadar devam edecek olan bu konsept anlayışı sayesinde doğru hedef kitleyi seçebilirsiniz.

İçeriksel Hedefleme Nedir?

İçeriksel hedefleme, anahtar kelimelerin ya da konuların Görüntülü Reklam Ağı’nda kullanılarak kullanıcılar ile eşleştirilmesine verilen ad olarak tanımlanır. Bu süreçte Google’ın sistemi, ana temayı belirler ve web sayfasının içeriğini analiz eder.

Sponsorlu Reklam Nedir? Nasıl Verilir?

Facebook, Twitter, Instagram vb. sosyal medya kanallarında belli bir ücret karşılığında yayınlanan reklamlara sponsorlu reklam denir.  Diğer adı sosyal medya reklamları olan sponsorlu reklam, markanıza değer katmak için kaçınılmaz bir fırsattır. Facebook’ta sponsorlu reklam çıkmak istiyorsanız Power Editor kullanabilirsiniz. Power Editör sayesinde daha geniş kapsamlı reklam çalışması yürütebilirsiniz. 

Facebook’ta Reklam Ücreti Nasıl Ödenir? 

Facebook’ta reklam ücretini ödemek ise oldukça kolaydır. İlk olarak “Reklam Yöneticisi” bölümünde yer alan “Ödeme Ayarları”na tıklayın. Ardından “Şimdi Ödeyin” butonunu seçerek ödeme işleminizi gerçekleştirin. İşlem gerçekleştikten sonra makbuz hesabınıza mail olarak gönderilecektir.

Facebook Audience Network Nedir? Ne İşe Yarar?

Facebook ve Instagram ile ortaklaşa çalışan web sitelerinde ve mobil uygulamalarında verilen reklamlardır. Facebook Business Manager üzerinden verdiğiniz reklamlarda Audience Network’ten de yararlanırsanız hedef kitlenizi daha kolay belirleyebilirsiniz. Böylelikle markanızla ilgili reklamlar potansiyel müşterilerinizin de karşısına çıkmış olacaktır.

 

Hakkımızda

AjansAntalya olarak bölgemizde en kreatif ve en 360 hizmeti verebilmek adına alanında uzman ilgili üniversitelerden mezun ekibimizle çalışıyoruz.

Bizi Tanı

Ne yapmak istiyorsunuz?